Du er her: Hjem > Bygningerne og bakkerne > Forhuset

Åbningstider:

1.6. - 31.8. 2019
tirsdag til søndag kl. 11-16

1.9. - 15.9.
torsdag til søndag kl. 11-16

Uden for sæsonen:
mandag formiddag (9-11).

Åbent hele året for grupper efter aftale.

Entré voksne 50 kr.
Børn gratis.
Grupper 40 kr. Min. 8 pers.


Sidst opdateret:

Forhuset

Museumsgæsten bydes velkommen i Esther Fredholms lille unikke købmandshandel fra 1917, som efter hendes død i august 2000 blev flyttet til museets "Forhuset".

Forhus m. person 2018

Hovedbygningen er Frederik Juels Skoles baghus, som lå i Eskær på Tåsinge. Skolebygningerne blev dømt til nedrivning i forbindelse med en vejomlægning til Troense.

Stifteren af museet, Povl Fredholm, fik i 1957 mulighed for at flytte baghuset til sin grund i Bregninge Bakker, hvor huset i dag fungerer som museets hovedbygning. Den anden del af Frederik Juels Skole blev flyttet til Den Fynske Landsby i Odense.

Huset i bindingsværk og med stråtag blev første gang nævnt i 1826. Med sine hvide tavl, sorttjæret bindingsværk og stråtag med en enkelt "rad teglsten i skægget" er bygningen typisk for denne del af landet.

I hovedbygningen fortælles dramaet omkring Elvira Madigan og Grev Sixten Sparres håbløse kærlighed, som udspilledes i Svendborg, Troense og Nørreskoven på Tåsinge i året 1889. Se under Specielle udstillinger.

I Marinestuen med Niels Juel Foreningens montre findes typiske maritime genstande fra handelsskibe. Desuden en mønt-, seddel- og seglsamling, Valdemar Jensens oldsagssamling, samt personlige effekter til mænd og kvinder.